24.02.2020

przepisy na przekąski

Trudno wyobrazić sobie dzisiejszą kuchnię i dietę bez pieczywa. To ono odgrywa jedną z głównych ról w czasie śniadań, kolacji, przekąsek, a nawet obiadów. Szeroka gama różnorodnego typu bułek, lub chleba zezwala wybrać te najbardziej korzystne, począwszy od pospolitych, przez te z rozmaitymi ziarnami, śliwkami, rodzynkami i tym analogiczne. Jednak, jeżeli ktoś dba o własną sylwetkę, chce być szczupły i porządnie się odżywiać, powinien pamiętać, iż chleb nie jest sprzymierzeńcem w diecie - serdecznie zapraszamy po przepisy na przekąski. Zapełnia nam żołądek i przyczyny przyrost tkanki tłuszczowej. Wobec tego jeżeli ktoś jest na diecie to nie je pieczywa. Może to posiadać wpływ na redukcję naszej wagi. Z pieczywa pełnoziarnistego jesteśmy w stanie zrezygnować, zastępując je pieczywem chrupkim. Pieczywo chrupkie to kromki wielkością zbliżone do zwyczajnego chleba, z tą różnicą, że zawierają mniej kalorii i są zdrowsze. Zawierają mniej tłuszczu oraz mąki. Z takiego pieczywa wolno przygotować smaczne kanapki z dodatkiem sera, czy łososia. Do tego można dołączyć trochę warzyw oraz mamy dobrą kolację, czy śniadanie, a przede wszystkim mało kaloryczną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz